Previous post
Primii pași către o bucătărie sustenabilă

Pentru îmbunătățirea experienței tale acest site folosește fișiere de tip cookie. Apăsând Accept ești de acord cu utilizarea acestora. Citește mai mult...
Livrare gratuită la comenzile de peste 300 lei.
Ana, fondatoarea Zuluff, continuă cu povestea sa seria interviurilor #BrandurideBINE în care vei descoperi creativii care au afaceri sustenabile și ale căror produse le găsești pe rafturile pod.ish.
Prima poveste o poți citi aici – Lutoya.
Sunt Ana, antreprenoare, vânătoare de vintage și DIYer neobosită – le fac pe toate cu drag, în văzul lumii ☺
Într-o piață în care sunt doar jucători mari și puternici cu produse pline de plastic, Zuluff este alternativa locală și sustenabilă la scutecele de unică folosință. Parțial biodegradabil și compostabil, super prietenos cu pielea sensibilă sau atopică a bebelușilor, Zuluff este primul și singurul brand românesc de scutece de unică folosință.
Am știut mereu că vreau să am o afacere, dar am avut nevoie de 10 ani în corporații ca să o găsesc și să-mi fac curajul să o încep. Zuluff a venit natural – lucrasem 6 ani în P&G, o parte din ei chiar pe Pampers și îmi plăcea retailul și provocările lui. După, am lucrat 2 ani în deschiderea pieței pentru un producător străin de prăjituri ambalate, unde am învățat o mulțime de lucruri despre starting up. Știam că îmi doresc un business de nișă, într-o categorie suficient de mare cât să permită creșterea și relevanța businessului și îmi doream să fac ceva în plus față de concurenții mei. Așa a apărut Zuluff, prima marcă românească de scutece de unică folosință, parțial biodegradabile – pornită din experiență, un pic de vinovăția de a fi împins mult plastic în piață în vremurile corporate și din dorința de a crea și în România branduri „ca afară”.
Cred ca avem nevoie de variante sustenabile la produsele pe care le folosim în fiecare zi. E important ca aceste produse să aiba performanțe similare cu cele mainstream (sau chiar mai bune) și să nu schimbe dramatic modul în care le folosim. Am încercat să facem din Zuluff fix asta – un scutec super performant, premium, cu 75% mai ecologic decât competiția lui.
E greu să trăiești o viață sustenabilă ca pe Instagram. Pentru început, sunt câteva acțiuni pe care le poate face (aproape) oricine – alege, de câte ori poți, produse refolosibile și gândește-te de două ori dacă chiar ai nevoie de ce ai în coș atunci când faci cumpărături. Primul pas e evitarea consumului excesiv, după ce iți iese asta, sunt multe obiceiuri sustenabile care vin natural.
Este un scutec parțial biodegradabil și compostabil – ajută cu diminuarea deșeurilor care ajung în natură și e o alternativă performantă și premium la scutecele mainstream (scutecele pentru copii sunt al doilea cel mai mare poluator domestic cu plastic din gropile de gunoi din SUA, mă gândesc că nici la noi nu e diferit).
Exact la fel ca la orice scutec din mass market, doar materialele pe care le folosim diferă☺ – e fabricat industrial, pe o linie certificată care respectă toate standardele internaționale.
The Ordinary, Soroci, Clinique, Wella.
Barilla, Lăptăria cu Caimac și mult private label.☺
Nu cred că sunt atât de diferite de provocările tuturor afacerilor – probabil că cel mai notabil aspect e partea de găsire și verificare a furnizorilor, astfel încât să te asiguri că ai un produs curat și calitativ, la standardele pe care ți le dorești.
Îmi place Zuluff, e tare cool.
Nu-s sigură că sunt, cred că mai e mult până acolo. Până una alta, vând scutece curate pentru a micșora măcar un pic muntele de deșeuri la care contribuim zi de zi.
Ana, prietena mea de la @ilovesleepbaby ajută familiile să doarmă și să se odihnească – nu-i nimic mai bun decât somnul odihnitor care îi ajută pe cei mici să crească și pe noi ăștia mari să avem energie și spor.
Sfaturi sunt peste tot când ești la început de drum așa că tind să nu le dau, prefer soluțiile. Singurul lucru pe care aș putea să vi-l recomand e să căutați să aveți lângă voi o rețea de suport din oameni de business în care aveți încredere, cu care să vă sfătuiți la nevoie.