Livrare gratuită la comenzile de peste 250 lei.

Despre noi

Misiune

Fii parte din bine, alege sustenabil pentru tine și natură!

 

Credem că fiecare dintre noi are atât puterea, cât și responsabilitatea de a face alegeri etice,  fără a avea un impact negativ major în urma sa.  

Pentru noi, planeta, animalele și oamenii în armonie sunt nucleul în jurul căruia orbităm în definirea ofertei de produse pod.ish.  

Vrem să fie ușor pentru tine să alegi responsabil, tocmai de aceea, atunci când faci cumpărături la pod.ish știi cu siguranță că tot ceea ce am ales este sigur, blând cu tine și mediul înconjurător.  

Împreună suntem parte din bine! 

Viziune

Cum contribuie pod.ish la crearea unei lumi mai bune? 

O lume mai bună e un obiectiv măreț, dar schimbările mari rezultă din multe acțiuni mici.  

Vei găsi pe rafturile virtuale ale magazinului pod.ish produse utile, de calitate, prietenoase cu sănătatea ta, dar și a mediului. 

Chiar mai mult, sunt produse care spun poveștile creatorilor lor, dincolo de materialele din care sunt făcute sau de procesul prin care au fost create.  

pod.ish este un magazin-manifest pentru o lume mai sustenabilă, o comunitate de bine. 

Materiale 

Fără plastic

Fără plastic 

Alternative pentru viitor 

Orice alegere cu mai puțin sau fără plastic contează în prezent, dar, mai ales, în viitor.  

Aproape tot plasticul care a fost produs până acum încă există într-o formă sau alta, iar acest lucru are un impact major negativ asupra mediului, dar și a sănătății oamenilor.  

Anual, mii de animale marine pier din cauza poluării cu plastic, iar cele care supraviețuiesc și ajung în lanțul trofic aduc cu ele microplastice pe care oamenii le consumă. Efectele acestor microplastice asupra corpului uman încă necesită studii, însă există dovezi care sugerează o legătură între plastic și probleme de sănătate. 

În plus, petrolul este o resursă finită, pe care ar trebui să o folosim cu grijă, la care să apelăm doar atunci când nu există alternative regenerabile. De aceea, în această categorie vei găsi doar articole produse și ambalate fără plastic sau alte materiale derivate din petrol. 

Materiale naturale

Materiale naturale 

Din natură pentru oameni 

Alternative la plastic există, iar noi le aducem în viața ta, astfel încât să îți fie mai ușor să alegi sustenabil.  

Acestea sunt materiale naturale, regenerabile și sigure pentru oameni, care au un impact negativ redus asupra planetei, fie că ne referim la cantitatea emisiilor de dioxid de carbon, abilitatea materialului de a fi reciclat la infinit sau riscurile la care sunt supuși angajații în procesul de producție sau consumatorul final atunci când utilizează produsul. 

Sticla, lemnul, bumbacul organic sunt doar câteva din materialele utilizate în fabricarea acestor produse pe care le vei găsi în categoriile din magazin.  

Recycled/Upcycled

Recycled/Upcycled 

O nouă viață 

Reciclate sau recondiționate, renăscute și reinventate sub o altă formă – acestea sunt produse și materiale de calitate, sustenabile, care altfel ar fi ajuns deșeuri. Deși conceptul de economie circulară este unul modern, bazele sale nu sunt. Acesta este inspirat din ciclul naturii, unde ideea de „deșeu” nu există, totul fiind transformat și reintegrat în circuit. 

Având în vedere că anual, producem 2.5 miliarde de tone de deșeuri la nivelul Uniunii Europene, este necesar să prelungim durata de viață a produselor din viața noastră și să ne îndreptăm spre un model de consum circular. De aceea, la pod.ish vei găsi etichetate astfel de produse pe care le poți lua acasă și folosi ca și cum ar fi noi, din fabrică. Doar că poartă cu ele amprenta binelui. 

Vegan

Vegan 

Protejând fiecare ființă 

Natura înseamnă viață și armonie pentru toate ființele: oameni, animale sau insecte. De aceea, am selectat exclusiv produse care respectă valorile veganismului.  

Pe lângă suferința a milioane de animale, industria creșterii animalelor are consecințe ecologice grave. Această industrie consumă cantități semnificative de resurse, fiind al doilea cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră (după industria combustibililor fosili) și este responsabilă pentru defrișări masive ce au afectat și afectează biodiversitatea.  

În toate categoriile din pod.ish vei găsi doar produse care nu conțin ingrediente de origine animală (lapte, miere) sau materiale (lână, piele) și nici nu sunt testate pe animale. Suntem cu toții natură! 

 

Biodegradabil

Biodegradabil 

Din natură, reintegrat înapoi în natură 

Așa cum unele produse sau materiale fac parte din ciclul tehnic al economiei circulare (produsele din categoria Recycled/Upcycled), în același mod, unele produse fac parte din ciclul natural (sau biologic).  

La sfârșitul vieții lor, aceste produse pot fi descompuse de către micro-organisme, în condiții adecvate (soare, umiditate etc.), prin procese naturale, din care nu rezultă daune ecologice. Astfel, acestea pot hrăni solul și plantele. Iar tu le vei găsi ușor la pod.ish! 

Proces 

Handmade 

Făurit cu mâini dibace 

Drumul către un stil de viață mai sustenabil e presărat cu provocări, dar și cu multe satisfacții. Articolele handmade au un impact redus asupra mediului, deoarece nu sunt produse în fabrici mari, unde se utilizează mașinării care consumă cantități semnificative de resurse. 

De obicei, aceste produse sunt create de artizani, a căror pasiune lasă o amprentă în fiecare produs.  

Când alegi handmade, susții o mică familie sau un tânăr artist: este un dar în plus pentru tine, pe lângă cel pe care ți-l faci alegând sustenabil! 

fabricat in RO

Fabricat în România 

De la ai tăi, de acasă 

Atunci când alegi produse românești, ajuți la crearea locurilor de muncă pentru prietenii și vecinii tăi, susții economia locală, iar astfel banii rămân în țară, ceea ce îți îmbunătățește calitatea vieții prin investițiile în comunitatea locală. De asemenea, încurajezi arta și creațiile cu rădăcini în cultura din care faci parte.  

În plus, produsul va fi transportat mai puțin, iar datorită faptului că lanțul de aprovizionare este mai scurt, îți reduci amprenta de carbon!  

un cerc în care scrie Made in EU

Fabricat în UE 

De la familia extinsă 

Uniunea Europeană este una din cele mai puternice zone economice, iar beneficiile României ca membră a UE sunt incontestabile.  

Atunci când nu găsim produse locale care se aliniază valorilor noastre pentru a ți le oferi la pod.ish, alegem să importăm din comunitatea europeană din care facem parte.  

Alegând astfel, avem un impact pozitiv asupra comunității locale pentru că păstrăm lanțul de aprovizionare cât mai scurt și investim în economia europeană cu beneficii directe asupra fiecărui membru. 

În plus, legile aplicabile la nivel de uniune ne oferă garanția că produsele sunt sigure pentru consumatori, iar lucrătorii beneficiază de drepturile care li se cuvin.  

 

Concept 

Certificare sustenabilă

Certificat 

Garanția binelui 

Pentru ca un material, produs sau o companie să fie certificată, acestea trebuie să treacă printr-un proces de verificare. O entitate independentă se asigură că acestea îndeplinesc criteriile respectivului standard, oferindu-le apoi certificarea.  

Acesta este un proces voluntar, care oferă consumatorilor un plus de încredere, majoritatea standardelor fiind clădite pe criterii obiective, măsurabile, ce pot fi verificate și care pot acoperi o gamă largă de aspecte: de la practicile de achiziții până la siguranța angajaților. 

În categoriile de produse pod.ish vei găsi și produse care au certificări precum: EU Ecolabel, OEKO-TEX, The Vegan Society, EcoCert, FSC, B Corp.  

Afacere socială 

Faceri de bine 

Afacerile sociale sunt întreprinderi care au ca obiectiv principal generarea de beneficii pentru societate și mediu, succesul fiind ghidat de impactul pozitiv în societate, în detrimentul profitului. Aceste afaceri utilizează profitul pentru a finanța programe sociale sau angajează persoane din diverse categorii discriminate ori defavorizate, cu scopul de a le integra în societate. Atunci când susții o afacere socială, știi că, prin alegerea făcută, contribui la îmbunătățirea calității vieții oamenilor și la accelerarea călătoriei către o societate bazată pe echitate.  

Woman owned

Woman-owned 

Afaceri la feminin 

Statisticile privind egalitatea de șanse nu înclină balanța înspre femei. De la procentul afacerilor începute de femei, până la diferența între valorile creditelor acordate antreprenoarelor versus celor acordate antreprenorilor, datele arată că încă nu există egalitate de gen.  

În plus, există studii care demonstrează că femeile direcționează până la 90% din venit spre familie și comunitate, în comparație cu bărbații, care utilizează doar 30-40% în acest sens. Așa că, la pod.ish, intenția noastră este de a promova artistele, creatoarele, care duc binele mai departe prin munca pe care o fac, pentru ca și noi să contribuim la dezvoltarea unei lumi echitabile. Afacerile la feminin, woman-owned, sunt considerate astfel atunci când cel puțin 51% din organizație este deținută, controlată sau administrată de persoane care se identifică drept femei. 

Echipă

Creatoarea pod.ish este Miruna  

pod.ish este esența a ceea ce eu sunt atât în viața personală, cât și în cea profesională. Încerc să fac alegeri mai sustenabile pentru a-mi reduce impactul asupra planetei.  

Așadar, pentru că îmi doream un loc cu o selecție vastă și calitativă de produse sustenabile, am decis să îl creez chiar eu. Așa cum îl visam, conform cu principiile și valorile mele.  

 

Am creat pod.ish pentru ca împreună să ne fie mai ușor să fim parte din bine.  

 

Eu sunt Miruna. Cred că avem puterea să alegem BINE. 

De profesie sunt Consultantă în Sustenabilitate și îmi doresc ca prin fiecare acțiune pe care o fac să contribui la transformarea lumii într-un loc mai bun, mai plin de bine. 

Sunt vegană de peste 6 ani și încerc să am un stil de viață cât mai sustenabil. Sunt pasionată de ecologie, spiritualitate și artă, mini-activistă, interesată de drepturile omului și drepturile animalelor. 

În timpul liber stau cât mai mult în natură, am un cățel Anishka și doi nepoți care-mi amintesc să mă joc în fiecare zi și că lumea merită îngrijită pentru viitorul lor. 

Coșul tău de cumpărături